Publicaties


Hennik-Liesbeth-van-Ik-ga.-Moeders-die-hun-gezin-verlaten-31573069Ik ga. Moeders die hun gezin
 verlaten (1996)
Uitgeverij Scheffers, Utrecht
ISBN: 9789055460403

Auteur: Liesbeth van Hennik

Een moeder in een traditioneel gezin, naast een vader. Daar groeien de meeste kinderen mee op. Maar ook andere vormen van moederschap zijn niet meer vreemd. Alleenstaande moeders, werkende moeders, lesbische moeders, stiefmoeders, laatste kans-moeders. Eén vorm van moederschap ontbreekt hier: de moeders die hun gezin hebben verlaten. Liesbeth van Hennik was nieuwsgierig naar de overwegingen van vrouwen die hun gezin hadden verlaten. Van Hennik ging in eigen land op zoek naar vrouwen die ‘apart’ gingen wonen en zij interviewde vele moeders. Zij raakte geboeid door hun verhalen en deed literatuuronderzoek. Met haar boek wil Van Hennik “een nieuw licht werpen op het begrip moederschap”. 

Het boek is uitverkocht, maar nog wel tweedehands te verkrijgen.op-eigen-kracht-1-1401286980Op eigen kracht. Scheiden en de kunst van een gelukkig (er) leven. Oefeningen, advies en ervaringen 
(2010)
Uitgeverij Thema, Zaltbommel
ISBN: 9789058714046

Auteurs: Marion Drielsma & Daniëlla Gidaly & Liesbeth van Hennik
De auteurs zijn werkzaam als advocaat, mediator en gezondheidszorgpsycholoog

Jaarlijks eindigt een derde van alle huwelijken in Nederland in een scheiding. Wie scheidt, wordt geconfronteerd met nogal wat praktische, juridische, emotionele en opvoedkundige problemen. De meeste boeken behandelen maar een van deze facetten van een echtscheiding. Maar in dit praktische en zeer toegankelijke boek is dat anders. Met praktijkvoorbeelden, communicatie- en psychologische oefeningen (onder andere gebaseerd op mindfulness), korte analyses, adviezen en do’s en dont’s laat het boek zien welke hindernissen en valkuilen je tegenkomt als je gaat scheiden. En vooral ook hoe je die kunt voorkomen. En als dat niet lukt, hoe je ze oplost.

Reageren is niet mogelijk